ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
 

Το ΜΑΛΑΜΑ - ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ (ΙΨΕ) ασχολείται με ζητήματα ψυχολογίας,  θεραπευτικές παρεμβάσεις - ψυχοθεραπεία κι ενημέρωση κοινού και επαγγελματιών ψυχικής υγείας. Επίσης, το Τμήμα Στρατηγικής κι Επικοινωνίας του ΙΨΕ δραστηριοποιείται σε τομείς εφαρμογής ψυχολογικών και ψυχοθεραπευτικών προσεγγίσεων σε συστήματα, όπως Εταιρείες και Οργανισμούς, προσφέροντας συμβουλευτική, καθοδήγηση και εκπαίδευση στελεχών και προσωπικού.

Η ψυχολογική θεραπεία στοχεύει στο να αναπτύξει, να υποστηρίξει το άτομο, να κατανοήσει τα βαθύτερα αίτια του προβλήματος, να βοηθήσει το άτομο να μάθει το πώς να διευθετεί αποτελεσματικά αγχογόνες, αρνητικές καταστάσεις που μπορεί να οφείλονται σε διάφορα αίτια, βελτιώνοντας την ποιότητα της ζωής του.

Καθώς δεν υπάρχει μόνο μια αιτία, έτσι δεν υπάρχει μόνο μια θεραπευτική προσέγγιση για την αντιμετώπιση των ποικίλων ψυχολογικών και διαπροσωπικών προβλημάτων. Το ΙΨΕ έχει τη δυνατότητα να προσφέρει διαφορετικές ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις όπως:

·          Γνωστική – Συμπεριφορική

·          Διαπροσωπική Θεραπεία

  • Θεραπεία Σχήματος

·          Σύντομη Ψυχοδυναμική

·          Ψυχολογική Υποστήριξη

·          Θεραπεία Ζεύγους

·          Διαχείριση Δυσλεξίας

·          Νευροψυχολογικές Προσεγγίσεις
 

  Το ΙΨΕ προσφέρει υπηρεσίες για

·          Συναισθηματικές διαταραχές

·          Διαταραχές  Άγχους (Φοβίες,Πανικό, Εμμονές)

·          Αυτό-εκτίμηση, Έλλειψη εμπιστοσύνης

·          Εφηβικές  δυσκολίες(συναισθήματος, σχέσεων,διατροφικών,

Συμπεριφοράς,  Προσαρμογής, επανένταξης,

Υπέρ-κινητικότητας, ενούρησης, Σχολική Επίδοση)

·          Ψυχογενή διατροφικά προβλήματα:

Έλεγχο βάρους, βουλιμία, ανορεξία

·          Δυσλεξία

·          Προγράμματα επικοινωνίας για εγκεφαλικές δυσλειτουργίες

νοητική υστέρηση, αυτισμό

·          Συμβουλευτική γονέων / εφήβων

·          Συμβουλευτική ατομική, ζεύγους

 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΙΨΕ

Το ΜΑΛΑΜΑ - ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ (ΙΨΕ) είναι οργανισμός με Ελληνική και Διεθνή παρουσία. Έχει εξασφαλίσει διεθνείς συνεργασίες με σημαντικούς Οργανισμούς και Φορείς του εξωτερικού. Έτσι, το οργανωμένο δίκτυο επαφών του ΙΨΕ εξασφαλίζει ανώτατο επίπεδο επιστημονικής τεχνογνωσίας σε θέματα θεραπείας, αποκατάστασης, διαχείρισης, διοργάνωσης ενημερωτικών συναντήσεων και μετεκπαίδευσης σε ένα ευρύ φάσμα ψυχολογικών και ψυχοθεραπευτικών εφαρμογών.

Το ΙΨΕ:

·  Συνεργάζεται με Κέντρα Ψυχοθεραπείας στο Λονδίνο, όπως το Centre for Psychological Applications, το Institute of Phemiology και το Belgravia Medical Centre

·   Έχει συνεργασία με το Eating Disorders Association, ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό σε θέματα ψυχογενών προβλημάτων διατροφής, που εδρεύει στη Βρετανία

·   Συμμετέχει στο Child Neuropsychology Listserve (Ένωση για την Παιδική Νευροψυχολογία). Λειτουργεί ως χώρος ανταλλαγής έρευνας, εξειδικευμένων προτάσεων, ερωτήσεων, συζητήσεων, από επιστήμονες με ειδικότητα στα παιδιά με εγκεφαλικές δυσλειτουργίες, όπως δυσλεξία, δυσφασία, σύνδρομο Down, αυτισμό

  • Συμμετέχει στο UKABIF (UK Acquired Brain Injury Forum) (Βρετανική Ένωση για Επίκτητες Εγκεφαλικές Βλάβες). Αποτελείται από γονείς κι επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων με ενδιαφέρον στην αποκατάσταση, αποθεραπεία, ψυχοθεραπεία, ατόμων και οικογενειών ατόμων με εγκεφαλικές βλάβες. Διοργανώνει συμπόσια, χρηματοδοτεί προγράμματα και λειτουργεί ως μηχανισμός ¨lobby¨ για ψήφιση νόμων στο Βρετανικό Κοινοβούλιο

 

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΟΥ ΙΨΕ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ  ΜΑΛΑΜΑ  MSc, Dip Eat.D., MBACP

Ψυχολόγος

Επιστημονική Διευθύντρια - Ιδρύτρια ΙΨΕ

(Κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου)

Κάτοχος κλινικού Master (MSc Mental Health) του King’s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και Guy’s και St. Thomas’s Hospitals στην ψυχοδιαγνωστική-ψυχοπαθολογία και ψυχοθεραπεία.

Ειδικευμένη σε ψυχοθεραπείες όπως Γνωστικής–Συμπεριφορικής (MSc), Σύντομης Ψυχοδυναμικής (MSc), Θεραπεία Σχήματος (Advanced Certification, Schema-UK) Διαπροσωπική Ψυχοθεραπεία κ.ά. Διπλώματα / Εξειδικεύσεις: στην Αναπτυξιακή Ψυχολογία (Παιδιού και Εφήβου), στα Ψυχογενή Προβλήματα Διατροφής Εφήβων και Ενηλίκων , στην Ιδεο-ψυχαναγκαστική Διαταραχή Εφήβων και Ενηλίκων, Εφηβικές Συναισθηματικές/ Αγχώδεις  Διαταραχές, Σχέσεις και Επικοινωνία και σε σειρά ψυχοθεραπευτικών προσεγγίσεων. Είναι Κλινική Θεραπεύτρια, Διεθνής Επόπτρια (Supervisor} κι Εκπαιδεύτρια (Level E - Trainer) Διαπροσωπικής Ψυχοθεραπείας, εκπαιδευμένη από το Πανεπιστήμιο Aϊόβα - Ηνωμένες Πολιτείες (IPT Institute). Επίσης, είναι Διεθνής Εκπαιδεύτρια (Trainer) κι Επόπτρια (Supervisor) θεραπείας Σχήματος (Schema Therapy). Έχει αναπτύξει  Κλινικές Διατριβές σε διάφορους τομείς όπως  ψυχογενείς διατροφικές διαταραχές, άγχος, φοβίες και συναισθηματικές διαταραχές, σχέσεων και επικοινωνίας σε ενήλικο και εφηβικό πληθυσμό..

Κατά τη δεκαετή παραμονή της στη Βρετανία, εργάστηκε ως Διευθύντρια Κέντρου Ψυχολογικών Εφαρμογών στο Λονδίνο, Επιστημονική Συνεργάτης στην Πανεπιστημιακή Κλινική στο Guys Hospital – Λονδίνο, Ψυχολόγος για το National Centre for Eating Disorders – Βρετανία, Ερευνήτρια και Θεραπεύτρια σε Διεθνές Πανεπιστημιακό πρόγραμμα για συναισθηματικές – συμπεριφορικές διαταραχές παιδιών. Δημοσιεύσεις σε Επιστημονικά Περιοδικά και σειρά με μελέτες περιπτώσεων (case studies) Βρετανία και Ελλάδα, αποτελούν σημαντική δραστηριότητα. Συμμετέχει σε Διεθνή Συνέδρια, καθώς και σε ραδιοφωνικές συζητήσεις στο Λονδίνο σε θέματα ψυχολογίας και ψυχοθεραπείας. Συνεντεύξεις της έχουν φιλοξενηθεί στην Ελληνική Τηλεόραση (ΝΕΤ) και άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς, και άρθρα της δημοσιεύονται σε εξειδικευμένες στην υγεία περιοδικές εκδόσεις,  εφημερίδες( ΝΕΑ, Ελεύθερος Τύπος, Ελευθεροτυπία, Psychologies,  και περιοδικά κοινού με πλούσια θεματολογία όπως συναισθηματικές διαταραχές, ψυχογενείς διατροφικές διαταραχές, ενούρηση, προβλήματα ύπνου κ.ά.

Με την επιστροφή της στην Ελλάδα, το 2002, δραστηριοποιήθηκε στην ίδρυση του Μάλαμα - Ινστιτούτο Ψυχολογικών Εφαρμογών (ΙΨΕ). Επίσης, συμμετέχοντας ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Πρόγραμμα "EQUAL", δημιούργησε το Εγχειρίδιο Εργασιακής Προσωπικότητας και Κινήτρων (Professional Personality Alphabet) με δημοσιευμένη αρθρογραφία σε επιστημονική έκδοση.

Μέλος της Βρετανικής Ένωσης Ψυχοθεραπευτών (British Association of Psychotherapists), της Βρετανικής Ένωσης για Ψυχογενείς Διατροφικές Διαταραχές (Eating Disorders Association), της Διεθνούς Ένωσης Διαπροσωπικής Ψυχοθεραπείας (International Society for Interpersonal Psychotherapy), της Διεθνούς Ένωσης Θεραπείας Σχήματος (International Society of Schema Therapy).

Οργανώτρια εκπαιδεύσεων στην Ελλάδα  για τη  Διεθνώς Αναγνωρισμένη ψυχοθεραπευτική προσέγγιση "Διαπροσωπική Θεραπεία" .

 

Ι. ΤΑΧΜΑΤΖΙΔΗΣ  PhD, CPsychol

Ψυχολόγος - Σύμβουλος Στρατηγικής Διοίκησης

Ιδρυτικό Μέλος ΙΨΕ

(Κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου)

τ. Λέκτορας των Πανεπιστημίων του Λονδίνου - King's College, Cardiff, South Bank, Glamorgan. Εκτός από το διδακτικό του έργο, εργάστηκε ως Ψυχολόγος στο Λονδίνο, Ερευνητής σε πρόγραμμα Υπουργείων της Βρετανίας, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Cardiff - Βρετανία στη Γνωστική Ψυχολογία και Νευροψυχολογία. Κάτοχος Master  στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία (Cardiff), Μεταπτυχιακού Διπλώματος (Diploma) στις Ερευνητικές Μεθόδους (Cardiff) και σειρά Επαγγελματικών Εκπαιδεύσεων σε διάφορους τομείς ψυχοθεραπείας.  Έχει διεθνείς συνεργασίες σε τομείς ψυχοθεραπείας, παιδοψυχολογίας, νευροψυχολογίας. Επαγγελματικό μέλος (Chartered Psychologist) της Βρετανικής Ένωσης Ψυχολόγων (British Psychological Society).

Κάτοχος Master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Σύμβουλος (Consultant) κι Εκπαιδευτής (Trainer) σε τομείς Διοίκησης, Επικοινωνίας και Στρατηγικής σε Οργανισμούς και Εταιρείες. Μέλος της Διεθνούς Ένωσης για τη Στρατηγική Διοίκηση (International Strategic Management Association) με σειρά συμμετοχών και παρουσιάσεων σε Διεθνή Συνέδρια Οικονομίας και Διοίκησης.

Η παρουσίαση ερευνητικών εργασιών αλλά και θεωρητικών προσεγγίσεων σε Διεθνή Συνέδρια, ομιλίες σε μη κερδοσκοπικούς Oργανισμούς, Φορείς και Δήμους είναι από τις πρώτες του προτεραιότητες. Έχει αριθμό δημοσιεύσεων σε Επιστημονικά Περιοδικά και παρουσία σε ενημερωτικές εκπομπές στην τηλεόραση. Δραστηριοποιείται ιδιαίτερα στον τομέα των επαγγελματικών εκπαιδεύσεων - σεμιναρίων και στη συγγραφή βιβλίων.

 


 Λεωφόρος
Μεσογείων 233 - Νέο Ψυχικό - 154 51 - Τηλ/Φαξ:210 6742 889 - e-mail: contact@ipse.gr

 


   Created.and.hosted.by. :.. XTCSOFT...www.xtcsoft.gr